Våre Hunder

Våre hunder er avlet fram fra da Nina drev med hundekjøring. Hun har avlet inn stadig mer jaktlinjer, men beholdt det gode eksteriøret og gemyttet.

For å se hvilke gener som ligger bak hundene fra Rampen’s Kennel, føler vi det er riktig å starte med Hærli. Hun var hunden over alle hunder og en legende innen fuglehundverden.

NUCH NV-01-04 NMS02 Rampens Itb Hærli.

NUCH Rampens ToTo og NUCH Rampens Bertha

Dette var bare en helt herlig hund, hun var en drøm å jakte med, samtidig som hun var snill og god på alle måter. Hun fikk mange gode premier og vinner av NM skog var hennes største. Alle ble glade i Hærli og hun har en spesiell plass i hjertet vårt. Hun har avlet utrolig mange gode hunder.

image002

NUCH Rampens Kbh Salza

Boss og NSUCH NV-01-04 NMS02 Rampens Itb Hærli

A hofter og norsk utstilling champion.  Er fra et kull på 5 hunder, der 3 er NUCH. Hun er en supergod avlstispe hun har 12 avkom som er jaktpremiert. Mor til INT NORD UCH NJ(K)CH SEJCH Rampens Nas Garmin og NUCH Rampens Extra. Hun fikk selv flere 1 UK, 1 AK og 1 VK. Kronen på verket skjedde i 2007 da Nina og Salza vant VM St. Huberthus individuelt i Belgia. Fra før hadde de bronse fra VM i Italia.

image004

NUCH Rampens Extra 

SUCH Vildskinnets Cherion og NUCH Rampens Kbh Salza

Extra ble beholdt fordi datter Stine forelsket seg i henne. Dette har vi aldri angret på. Stine trente og startet Extra på lavlandsprøve. Første starten deres ble det 1 uk. Extra ble startet 10 ganger i UK og oppnådde 9 premier. Hun fikk 1AK fjell på sin første start i AK, rett fra rypejakt og egentlig veldig sliten. Hun fikk også 1VK/ck samme høst, med rapport.Det er 5 kullsøsken til Extra som har premier på jaktprøver.

Extra vant Sørnorsk mesterskap for unghunder, ble årets unghund lavland og vant NVC cupen. Hun har A hofter og er norsk utstilling champion.

Extra har hatt 1 kull med Stallogaisa`s Tell der flere har vist seg som gode jakt og prøvehunder. Senta, som er avkom etter Tell og Extra, har startet 2 ganger med 100% premiering.  Best av alle i kullet så langt er  Rampens Flax, hun er beskrevet under.

Extra har også et kull med INT N S DK UCH N J(K)CH N JCH Aron, dette ser vi frem til å følge. Aron har vi brukt før på Salza. Det ga 7 valper og 5 av disse er jaktpremierte. I kullet til Extra og Aron er det nå 4 premierte, 2 med 1 AK og klare for VK. 1 har allerede oppnådd 2VK. Flere har også gjort det utmerket på utstilling. Det er skutt mye fugl for disse hundene på jakten og tilbakemeldinger fra eiere er veldig bra.

Vi er alle lei oss og savner Extra enormt. Hun døde  10/10 2015. Hun vil alltid være i våre hjerter og leve videre gjennom avkommene sine.
1459870_10201540752855389_600172801_n

N JCH  N UCH  N J(K)CH  Rampens Rte Flax  

NJCH Tell og NUCH Rampens Extra.

Flax var tidlig en uslepen diamant, hun våknet tidlig og gjorde sine saker bra. Hun fikk 1UK apport og 1UK både på fjell og lavland. Flax var også i finalen i Derby, Forus og Rjukan Grand Prix. Hun ble årets unghund i NVC.

Hatt et supert år i 2015. Lavlandsesongen startet med 2.VK/med CK. Størst av alt ble helgen i Vestfold der Jostein skulle starte henne for første gang og det var også hans første VK start som fører. De kom smilende tilbake med 1 VK med CK. Nå mangler Flax kun en CK på prøve og en cert utstilling så er hun NUCH og NJCH. Ikke dårlig da hun ikke er fylt tre år ennå. Flax fikk tildelt Sølvfasanen 2015 fra Østfold fuglehundklubb.

Vintersesongen 2016 gikk over all forventning hun startet på Senja med en 5 vk finale. På Senja prøven helgen etter klarte hun kunststykket sitt igjen 1.VK med CK vinner av Senja prøven og Norsk Jakt Champion. Dette klarte hun i en alder av akkurat fylte 3 år.

NJCH Rampens Rte Flax er nå inseminert med NUCH Bæsk. Han er en hund født i 1974, og  avlet veldig godt på disse tider. Nina har selv hatt avkom etter Besk. Braque Røffi var en utrolig hund som ikke er glemt av de som var så heldige og bli kjent med han.
Valper ventes i slutten av mai.

Flax ble i 2017 NUCH og fikk også 29 poeng og 1 AK på apport prøve. Jeg venter på godkjenning NJ(K)CH

Valpene hennes ser meget lovende ut. 2 er stilt på prøve 9 mnd gamle fikk de 1 UK og 2 UK

Flax i stand hjemmeFlax og premiene 2014

ES Finntorpets Gullegull.

Tarpens Pepsi og General Sniff.

Gullegull  er født i 2014 hos Stein Arne Sorknes. Hennes sesong startet i høst på fjellet. To starter uten fugl, ingen premie, men 110 min slipptid. Gullegull er ei jente med trøkk, som er bevisst på jakt. Lavlandssesongen hennes ble veldig bra. På fire starter oppnådde hun 2×1 Uk og 2×2 Uk. Det var ikke dårlig når hun kun var 14 måneder. Hun fikk prisen for beste UK hund i Østfold fuglehundklubb.

Vintersesongen for Gullegull har  vært helt utrolig. Sesongen startet med 2×2 uk , fikk ikke vist reis på lett fugl. På Senja prøven ble hun beste uk hund med 2×1 uk.
Nina brakk fingeren og  vi meldte Gullegull på Dansk Derby, der vi ikke trengte ski og staver. Vi dro til Danmark og trente en helg og så tilbake på jordene i Norge og lærte lavland søk.
Vi deltok i Dansk Derby med Gullet  og tok det hele som en erfaring. Da Nina og Gullegull kom til finale måtte vi klype oss i armen og ta dette som en stor bonus. Gullegull kom dagen etter helt til matching og ble totalt nr 4. beste Engelske setter og vi forstod ikke hennes prestasjoner før vi var i bilen på vei hjem.
Vi deltok også i  Artic cup i Alta der kom hun helt til finalen og gikk dagen ut. Hun var uheldig med slippet og ble ikke plassert.

Gullegull bor dessverre ikke hos Nina nå, men hun skal ha valper hos Nina i 2018/19

x12144762_524782007676598_492775212343219831_n

Rampens Tea Ellevill.

NUCH Rampens Extra og INT N S DK UCH NJ(K)CH NJCH  Aron.

Ellevill er født 4/4-15. Har fått apport bevis og vi har også skutt fugl for henne. Vi gleder oss til trening og prøvestart med denne jenta også. Planen er å debutere vinteren 2016.
Vintersesongen for lille Ellevill startet brått. Lite fugl her sørpå gjorde at vi tok flyet nordover. Etter litt introduksjon på vinterrypa ble hun etteranmeldt på prøve. Der fikk hun 3 uk, dagen etter kunne det godt bedre men da glemte hun hva sitt var.Håpet var og starte henne på SNUM. hun ble startet fredag på Filefjell og Nina har aldri vært så fornøyd og overrasket med en hund før. Nå hadde lille jenta virkelig våknet.Uten premie gikk vi glade ned fra fjellet med 656444 og 120 min slipptid.
På Altevann fikk hun 2 uk og i Alta på siste mulighet før Artic cup klarte hun kunststykket og få 1uk og kvalifisert til start dagen etter i Artic cup. Lørdag gikk hun litt åpent, men vi fant henne i stand og hun kom videre til finalen dagen etter. Merket nok at hun var litt sliten i det unge hodet sitt, men hun gikk godt og hang med helt til slutt.

Senere har Ellevill klart og få 4 x 1 uk. Nina gledet seg til å starte henne på Rolf Sevendal i AK. Ellevill fikk løpetid rett før start og måtte trekkes.

Hun ble startet på apport prøve i sommer på Buhol. Det resulterte i 2 x 30 poeng, prøvens beste AK hund 2 dager og 2×1 AK

På utstilling har Ellevill nå 3 x CERT og CACIB. Vi trener for 1AK i høst !

På Hamar prøven 20/10 klarete Ellevill 1AK, Nina ble utfordret til å stare i VK dagen etter. Vi etteranmeldte og Ellevill gjorde jobben sin svært så godt hun fikk 2VK og ble       N UCH

Ellevill skal ha valper i mars 2018

IMG_3463.JPG

Ellevill

IMG_3374.jpg

Magas far til valpene til Ellevill

 

Rampens Ufb Helt Dilla

NUCH NJCH NJ(K)CH Rampens Rte Flax og NUCH Bäsk

 Dilla ble tidlig moden, hun fikk 1UK bare 9 mnd gammel. Hun er morsom og jobbe med men ennå ung, håper jeg kan stille henne litt i vintersesongen 2018.  Men tåa mi er operert og jeg har ski forbud frem til slutten av mars. Hennes søster Lucky  ble premiert helt ung med 2 UK hun også. Flere av søsknene er stilt på prøver, men uten fugl ingen premie. Kritikkene er gode, så vi får håpe på premier til vinteren. Alle eiere skryter av at de er flinke til å finne fugl. Det er felt fugl på jakten for flere av dem. Både Lucky og Dilla fikk flere 1UK apport i sommer og begge er rtg fri for HD

Dilla i stand.jpg

Rampens Vzf Gitte

Ohlsmyrens Starshine og DK JCH Bjerndrup’s Zanka
Gitte er etter Fresia og Zanka. Hun vokste opp hos oss og Nina trente henne og startet på prøver høsten 2017. Hun er hd rtg fri. Hun har 2UK både på fjellet og lavland. På utstilling har hun exc og vinner av jk.

Flere av søsknene hennes er også startet på prøver og utstilling med gode kritikker. Execute  er den av dem med flest premier. 1UK mangler foreløpig, men jeg regner med at den kommer til vinteren

Gitte bor hos Peder med familie som også har Fresia nå. Peder hadde ikke hatt Gitte lenge da det kom mld om stor fangst . Tiur var skutt for Gitte og jeger var super fornøyd. Planen er å starte Gitte til vinteren. Om hun blir god nok vil vi også ha valper på henne etterhvert.

Gitte med tiur.jpgGitte med sin første tiur

One Comment

Legg til din →

  1. Jeg blir ærbødig over å lese om slike resultater – minnes middagen i sin tid etter 1.NM skog!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: